Surse: Ar fi inceput filmarile pentru un prolog Game of Thrones

Game of Thrones (si admiratia fanilor pentru serialul produs de HBO) s-a incheiat, insa, metaforic vorbind, aceasta s-ar putea sa nu fie ultima calatorie in Westeros a fanilor francizei A Song of Ice and Fire. Si nu, nu are legatura cu viitoarele romane ale cartilor lui GRRM, romane care intarzie sa apara. Pur si simplu pentru faptul ca serialul a beneficiat de atat de mult succes, incat ar fi nefiresc sa se stinga pur si simplu luminile peste unul dintre cele mai de succes concepte adaptate in televiziune vreodata. Ramane o franciza cu un fanbase solid, deci un potential cashcow. Sunt francize mai mici care sunt adaptate din setea producatorilor pentru bani, asta este una dintre cele mai mari ce ar putea beneficia vreodata de prologuri (pentru ca, fata de Star Wars, nu o vad sa aiba vreodata un epilog). Chiar fanii au cerut (printre altele) un epilog, pentru simplul fapt ca au petrecut atatia ani urmarind acest serial ca dintr-o data nu-si mai pot imagina viata fara Westeros. 

Serial despre prima noapte, cu actori consacrati si scriptwriting mai bun… probabil!

Ei bine, vestea pare a fi una buna, pentru ca cei de la Entertainment Weekly tocmai au anuntat faptul ca au inceput filmarile pentru prologul Game of Thrones. Actiunea noului serial ar urma sa fie stabilita cu mii de ani inainte de evenimentele din show-ul original. Filmarile au inceput deja in Irlanda – o locatie cunoscuta pentru serial. Ceea ce inseamna ca noua poveste va fi, cel mai probabil, despre Age of Heroes, in care Andalii si Primii Oameni au luptat pentru prima data contra White Walkerilor. Si sunt sigur ca vor iesi scene mai bune ca in episodul 3 din ultimul sezon. Chiar daca mi-ar fi placut mai mult un serial despre Blackfyre Rebelion, de departe arcul meu preferat din tot backstory-ul pe care Martin il ofera lumii Westeros. Las acest gand cu scopul de a vedea o batalie impotriva White Walkerilor regizata si filmata asa cum trebuie.

Insa, nu este nimic oficial pentru ca HBO nu a confirmat productia. “Sunt speculatii pe baza altor rapoarte”, spun surse din cadrul companiei pentru publicatia CNET.

Ce stim despre acest serial pana in momentul de fata? Destul de multe, si totul din rapoarte si scurgeri de informatii de pe internet! De exemplu, stim ca Naomi Watts va avea un rol in noul serial si ca va juca, cel mai probabil, un “socialist carismatic care ascunde un secret intunecat” (elementul mortal al unei descrieri). Alti membri ai noii distributii includ Jamie Campbell Bower (Harry Potter si Deathly Hallows Part 1), Georgie Henley (Cronicile din Narnia) si Miranda Richardson (Harry Potter si Goblet of Fire). Stim mult mai putin despre rolurile pe care le vor juca acesti actori. Interesanta decizia celor de la HBO de a face o continuare cu actori consacrati, dupa ce actorii din Game of Thrones au pornit ca anonimi si au ajuns adevarate vedete odata cu cresterea serialului.

Fanii, furiosi pe D.B. Weiss, David Benioff si modul superficial in care cei doi au tratat sezonul 8 vor fi usurati sa auda ca perechea care a ruinat serialul nu va avea un rol pentru scenariu, ci vor fi doar producatoari executiv (cum era GRRM pentru serial, la un moment dat). Jane Goldman, scenarista unor filme ca X-Men: Days of Future Past, Kick-Ass and Kingsman: The Secret Service va lucra la scenariul noului serial. Din nou, sunt detalii aparente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *