Netflix: cele mai bune filme originale ale platformei

Netflix are o biblioteca bogata de filme si, pe masura ce fiecare saptamana aduce continut nou, devine un exercitiu din ce in ce mai dificil acela de a cerceta care dintre filme sunt cele mai bune din grupul respectiv de noi intrari. Pentru a reduce timpul de cautare, iti voi sugera mai jos cele mai bune titluri dintre filmele noi publicate pe platforma de streaming, dar si o lista cu cele mai bune filme originale ale companiei.

Lista completa a celor mai bune filme originale Netflix

Passing (2021). Rebecca Hall isi face debutul regizoral intr-o maniera magnifica, cu adaptarea ei dupa romanul lui Nella Larsen, Passing, din 1929. Acesta spune povestea a doua femei de culoare, dintre care una alege sa „treaca” drept alba. Tessa Thompson si Ruth Negga intruchipeaza dualitatea din inima acestei povesti delicate, filmata in alb-negru. Manipulat cu grație, Passing este un portret tandru care dezvaluie adancimi psihologice puternice.

Tick, Tick… Bum! (2021). Andrew Garfield joaca rolul principal in aceasta drama muzicala biografica despre Jonathan Larson, regretatul compozitor din spatele peliculelor Rent si Tick, Tick… Boom! Filmul, directionat de Lin-Manuel Miranda in debutul sau regizoral, urmareste cariera lui Larson si presiunea pe care o simte acesta pentru a lasa o impresie de durata. Cu muzica care transmite un vibe bun, o naratiune semnificativa despre procesul creativ si o performanta extraordinara a lui Garfield in rolul lui Larson, Tick, Tick… Boom! este un tribut gratios si un film bine realizat. 

The Dig (2021). Aceasta grozava drama britanica scoate la iveala o multime de comori ingropate, prin intermediul unei distributii distinse, cu Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James si Johnny Flynn. Se bazeaza pe evenimentele adevarate din jurul sapaturii din 1939 de la Sutton Hoo, oferind un tez neprețuit de artefacte anglo-saxone ascunse intr-o nava funerara. Romantic, intelectual si emotionant, The Dig este o calatorie plina de eleganta.

The Boys in the Band (2020). The Boys in the Band pregateste o noua scena pentru o distributie de ansamblu care a interpretat cu totii piesa clasica cu acelasi nume, revival din 2018 pe Broadway. Printre ei, Jim Parsons, Zachary Quinto si Matt Bomer. Filmul aduce noi perspective la o petrecere de nastere celebrata de un grup de barbați gay in 1968, New York City. Petrecerea ia o turnura neasteptata atunci cand un vizitator din trecutul gazdei suna. Cu o distribuție care stie sa se joace unul pe celalalt si teme convingatoare, cum ar fi dezgustul de sine si homofobia interiorizata, The Boys in the Band este o drama care iti da multe de gandit.

Mank (2020). O poveste alb-negru, marca David Fincher, despre scenaristul necunoscut Herman Mankiewicz, care l-a ajutat pe Orson Welles sa scrie Citizen Kane. Este o calatorie interesanta inapoi in Hollywood-ul vechi, cu cinematografia sa clasica, frumoasa, si iti da ocazia sa privesti in culise modul in care sistemele de studio au functionat intr-un timp diferit. Gary Oldman si Amanda Seyfried se numara printre distributia excepționala a acestei drame biografice pline de greutati a vietii personajului sau principal.

Procesul lui Chicago 7 (2020). O drama marca Aaron Sorkin, bazata pe o poveste adevarata? Procesul lui Chicago 7 se ridică la nivelul pedigree-ului sau. Se concentreaza pe o poveste reala, a procesului unui grup de protestatari impotriva Razboiului din Vietnam, acuzati de conspiratie pentru a incita revolte. Cu o distributie stelară, incluzandu-i pe Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen si Yahya Abdul-Mateen II, The Trial of the Chicago 7 este atat de actualitate, cat si plin de energie teatrala convingatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *