iPhone sau Samsung

Daca vrei sa iti cumperi un nou telefon, doar ca nu esti nici fan infocat al telefoanelor de la Apple si nici al celor de la Samsung, iti plac amandoua, va fi mai dificil sa iti alegi un model, pentru ca mai intai va trebui sa te hotarasti asupra marcii, apoi asupra modelului. Cu toate acestea, acele 2 marci de telefoane nu sunt atat de asemanatoare, au chiar putine aspecte in comun. Pentru a-ti face mai usoara decizia, in randurile de mai jos voi prezenta principalele diferente intre cele 2 marci de telefoane. Pentru a afla diferentele, ramai cu ochii pe randurile de mai jos.

O prima diferenta foarte vizibila este pretul. Apple realizeaza telefoane mai scumpe decat Samsung, doar ca intre seria iPhone 11 si Galaxy S20, cea de la Samsung era mai scumpa. Dar in general, Apple vinde telefoane mai scumpe. Ceea ce inseamna ca mai intai va trebui sa iti stabilesti bugetul pentru a vedea unde te situezi. Este suficient bugetul pentru un iPhone sau te multumesti cu un Samsung?

O alta diferenta este cea legata de design. Daca vei avea 2 telefoane asezate unul langa altul vei putea face diferenta intre un iPhone si un Samsung. Apple incepand cu iPhone X a eliminat butonul Home, iar Samsung incepand cu Galaxy S8 a eliminat butonul Home. Cu toate acestea, telefoanele de la Apple sunt ceva mai elegante, au un design mai special, deci aici castiga Apple.

Cand vine vorba despre rezistenta in cazul socurilor, al cazaturilor, telefoanele de la Apple (cu exceptia seriei iPhone 12 care este cea mai rezistenta) sunt destul de fragile, iar iPhone X a fost declarat cel mai fragil telefon. Asta inseamna ca daca il vei scapa, sansele sunt mari ca apoi sa fie necesara o inlocuire ecran iPhone X. Telefoanele de la Samsung sunt mai rezistente, deci castiga.

Daca vrei sa ai un telefon cu o durata de viata a bateriei mai mare, atunci alege un Samsung. iPhone-urile nu erau prea renumite pentru lunga lor durata de viata a bateriei, doar ca la telefoanele mai noi este imbunatatita, dar nu va depasi un Samsung, deci tot Samsung castiga si acum.

Daca pui un accent mai mare pe camere, Apple le ofera telefoanelor sale unele dintre cele mai bune functii ale camerei, fiind mai bune decat cele de la Samsung, deci Apple castiga.

Cand vine vorba despre memorie, cele 2 marci sunt la egalitate, pentru ca atat Samsung, cat si Apple au telefoane cu o memorie mai mica si altele cu memorie mai mare.

Prin urmare, daca vrei un telefon elegant, care sa aiba camere mai bune si ai un buget mai mare, alege un iPhone. Dar daca ai un buget mai mic, vrei ca telefonul sa ai o durata mai mare de viata a bateriei si sa fie mai rezistent, alege un Samsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *