Un vechi rival al Iphone 11 Pro

Iphone 11 Pro este un telefon lansat de catre compania Apple care realizeaza unele dintre cele mai bune telefoane, aflandu-se in top alaturi de Huawei si Samsung. Iphone 11 Pro are unele dintre cele mai bune caracteristici atat din punct de vedere al camerei, cat si din punct de vedere al performantei. Fotografiile pe care le realizeaza sunt mai bune decat fotografiile pe care le realizeaza DSLR-urile. Dar, totusi acest telefon nou, performant, de ultima tehnologie, are un rival vechi de 7 ani, ci anume Nokia Lumia din 2013.Acesta, la vremea sa a fost un telefon foarte bun care avea o camera la fel de buna. Telefoanele de la Nokia au fost unele foarte bune, doar ca pe masura ce tehnologia a avansat, acestea au ramas putin mai in urma. Nokia Lumia avea o rezolutie de 41 de megapixeli si avea o serie de caracteristici destul de bune pentru vremea aceea. 

Fotografiile realizate de Nokia Lumia care sunt in masura de a fi comparate cu un telefon de ultima generatie, Iphone 11 Pro, au fost realizate in modurile standard ale camerei. Nokia Lumia a realizat o fotografie foarte buna a unui sat din Edinburgh. Cerul a iesit foarte bine, detaliile au fost surprinse in totalitate. Pentru Iphone 11 Pro nu este o provocare sa realizeze o fotografie in care sa curprinda toate detaliile, avand modul sau automat HDR. Fotografia realizata de Nokia nu este perfecta, dar se apropie foarte mult de cea realizata de Iphone 11 Pro. Poza Iphone-ului are mai multe detalii in ceea ce priveste umbra, culori mai vii, Nokia are culori mai naturale. 

Decuparea acelei fotografii face ca Nokia Lumia sa nu mai aiba o calitate atat de mare, ca unele detalii sa nu fie cuprinse. 

S-au mai realizat fotografii intr-un port, iar din nou Nokia Lumia s-a apropiat foarte mult de calitatea pozei facute cu Iphone. A cuprins umbrele, spuma marii. Bineinteles, ca poza cu Iphone-ul are culori mai stralucitoare, cu mai multe detalii si umbre, dar este o concurenta foarte stransa intre fotografiile realizate de cele doua telefoane. 

Nu este deloc o noutate ca Iphone 11 Pro a facut poze mai bune, dar Nokia Lumia este de mirat ca are atat de multe functii incat sa poata sa realizeze fotografii care totusi se ridica la calitatea celor facut cu Iphone. Acest lucru inseamna ca Nokia Lumia poate sa fie o concurenta pentru mai multe telefoane din ziua de astazi, nu doar pentru Iphone 11 Pro. Lumia gestioneaza bine expunere si avand in vedere ca nu are HDR, unele detalii si umbre nu sunt evidentiate. 

Prin urmare, este un lucru uimitor ca un telefon vechi de 7 ani poate sa reprezinte un rival pentru telefonul de ultima generatie, Iphone 11 Pro in ceea ce priveste calitatea fotografiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *