YouTuberi care fac muzica: Codrin e sau nu e rapper?

In iulie 2018, BAZOOKA a lansat si al treilea album, “In Coltul Gurii”, de data asta doar in formula cu Codrin si Echo. Si nu a fost un lucru rau, pentru ca ar fi cel mai bun album al lor de pana acum. As putea spune chiar ca adopta un stil mai diferit fata de celelalte doua albume si ca nu mai par atat de mult o copie a Parazitii. In orice caz, e un album cu piese foarte catchy, ca “Libertatea-i Fantezie”, (o piesa anti-politica si anti-biserica, ultimul criteriiu indeplinindu-l chiar datorita celei de-a doua strofe a lui Codrin; o piesa de 1.5 milioane de vizualizari). “Surprize Surprize” (2.4 milioane de vizionari), “Cu Oua” (2.2 milioane de vizualizari), “Soldier” ft. Naasan, “Material de M***” (descriind acele fete cu “figuri de vedete”) sau “De Dragul Prezentului”. Este, de departe cel mai bun album al BAZOOKA, desi este primul (si deocamdata singurul) album dupa plecarea lui Sesu. Ca o paranteza, Codrin a mai aparut si pe piesa “Personaje”, pe albumul lui Sesu si Giani,.semn ca plecarea lui din trupa a fost una amiabila. Deci da, cu siguranta e vorba despre cel mai reusit album al trupei.

La sfarsitul lui 2018, BAZOOKA a scos piesa “Rau”, care urmeaza sa fie priimul single de pe urmatorul album al trupei. Cu toate ca, ulterior, atat Echo, cat si Codrin, au luat o pauza pentru a se concentra pe alte proiecte.

In martie 2019, Codrin a lansat primul album solo, “Mars”, continand doar 7 piese. Un album de rap old school, new school combinat cu stilul liric cu care vloggerul si rapperul din Oradea si-a obisnuit publicul. Cea mai populara piesa de pe album e “Nu Ma Vrea Planeta”, o noua colaborare cu FreakaDaDisk dupa cea de pe primul album BAZOOKA. Sunt piese ca “Full Auto”, unde mentine un flow de Eminem – Rap God, total opus stilului de rap lent al lui Cheloo (ca tot existau comparatii intre cei doi); “Scuze in Avans”, un nou atac la muzica trap si la muzica din trending in general; “Doua beri si-o bere”, unde vorbeste despre cantiatile de alcool consumate la fel ca pe orice alta piesa BAZOOKA. Si cea mai catchy ar fi “Cu Ai Mei”, cu Echo, Ronin, Skip si Bizi, piesa care a ajuns la 1 milion de vizualizari. Si mai e si un sneak diss pentru Doc pe “De doua ori”, cu Echo. Sau un raspuns pentru declaratiile lui Doc despre BAZOOKA, desi Echo ii raspunsese anterior.

Prin iulie, Codrin a lansat piesa “Simt nevoia sa consum alcool de dimineata”, in care canta intr-un stil country total diferit de rapul cu care si-a obisnuit ascultatorii pana acum. In afara de lirica, unde dumele sunt aceleasi despre alcool in stil comedic hip hop. Una din piesele la caterinca, doar ca a fost lansata pe platforme gen Spotify sau Apple Music. Dupa care a aparut pe “N-ai cu Cine”, piesa lui Echo, si “La Dracu”, piesa de pe noul album al lui Sesu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *