TypingDNA, o afacere romaneasca finantata de Google, printre altii

Multi ar putea trai cu impresia ca nu prea mai exista afaceri de succes in Romania. Mai exista, dar sunt foarte putine intr-o tara in care s-au vandut si falimentat toate companiile autohtone pentru a face loc corporatiilor multinationale. O tara care a trecut la o economie de importuri in dauna uneia de exporturi (nu se iau in calcul exporturile ilegale de lemn din padurile defrisate din Tinutul Secuiesc, nu sunt bani care se duc la bugetul de stat) in 30 de ani de la Revolutie. De asta e surprinzator sa auzi ca o afacere romaneasca mai poate avea succes pe piata internationala, chiar si un succes cat de mic. In orice domeniu de activitate ar fi aceasta. Ei bine, Typing DNA este o afacere care a pornit in 2016, in Oradea, si a deschis, intre timp, un birou in New York. A beneficiat de o multime de fonduri pentru a se dezvolta, inclusiv 7 milioane de dolari de la Gradient Ventures, fondul creat de catre Google pentru finantarea solutiilor de inteligenta artificiala. Au mai participat si Techstars Ventures sau GapMinder Venture Partners la finantarea acestei companii. TypingDNA a mai avut parte de finantare si in trecut, cu o suma de 1,8 milioane de dolari de la fondatorii unor companii precum UiPath si DataDog.

Banii obtinuti vor fi folositi pentru a finanta dezvoltarea retelei de asistenta pentru dezvoltari care folosesc TypingDNA si a instrumentelor pentru integrarea serviciilor sale cu instrumente populare de dezvoltare web.

TypingDNA este o companie care si-a construit modelul de afaceri pe autentificare bazata pe modul in care tastezi. Cu alte cuvinte, acestia pun la dispozitie utilizatorilor diferite solutii in materie de autentificare biometrica, si asta sub forma unui serviciu. Prin urmare, aceasta tehnologie poate fi implementata in fel de fel de servicii. Ca produse, cei de la TypingDNA ofera inclusiv o aplicatie pentru PC care autentifica utilizatorii pe baza modelelor de tastare, si asta in mod continuu. In cazul in care mai apar diferente, aplicatia va alarma administratorii sau va bloca automat sistemul. De asemenea, acesta ar putea deconecta conturi, face capturi de ecran sau poze prin camera web si trimite alerte (ori prin mail, ori prin SMS). De asemenea, exista si o extensie de browser pentru Chrome, care furnizeaza coduri de verificare in doua etape pentru servicii terte, precum Amazon si Facebook.

In 2019, TypingDNA a fost fruntasa pe lista startup-urilor pornite din Romania care au atras finantari mari. Iar finantarea de care a beneficiat aceasta companie este una imensa pentru o afacere pornita la noi in tara. O afacere care, repet, s-a extins atat de mult incat a ajuns sa aiba filiala si la New York. Si care a ajuns sa aiba, printre clienti, cateva banci mari din Romania si America de Sud. Deci exista si banci din America de Sud care beneficieaza de sistemele de autentificare biometrica dezvoltate de catre cei de la TypingDNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *