Google, acuzata de concedierea unui alt angajat activist

Google se confrunta cu noi acuzatii in ceea ce priveste tratamentul sau asupra angajatilor care protesteaza impotriva pozitiilor companiei. Adica pentru faptul ca ii disponibilizeaza la cel mai mic atac asupra corporatiei. Explicatiile companiei sunt ca acesti angajati incalca anumite reguli de confidentialitate pe care ar trebui sa le respecte in mod normal si tot felul de alte explicatii de acest gen. Ceea ce este cat se poate de interesant, avand in vedere faptul ca angajatii respectivi cer doar reforme in interiorul companiei, adica schimbari in ceea ce priveste politica acestora. Mai mult sau mai putin. Din nou, corporatia care detine cel mai mare motor de cautare din lume s-a mai confruntat cu astfel de situatie in trecut si a procedat exact la fel. 

Anterior, cei de la Google concediasera patru angajati, motivul invocat fiind incalcarea regulilor legate de securitatea datelor. Doar ca lucrul care nu se leaga ste acela ca corporatia americana a desfacut contractele de munca ale acestor angajati la doar cateva zile dupa ce aproximativ 200 de lucratori Google si alți sustinatori au organizat un miting in afara unora dintre birourile Google din San Francisco. Nu poate fi vorba despre nici un fel de coincidenta in aceasta situatie, ci despre o masura a companiei impotriva angajatiilor care contesta politica pe care o adopta compania fata de diverse subiecte. Ceea ce ar fi un lucru interzis prin regulamentul intern al celor de la Google, aparent. 

O multime de activisti sustin ca acestea sunt masuri luate de conducerea Google din cauza faptului ca cei concediati au indraznit sa se manifeste impotriva gigantului motor de cautare. Ei bine, Google revine la vechile practici din acest punct de vedere. Acum iese la rampa un alt fost angajat Google, care acuza corporatia americana de faptul ca l-a concediat pentru participarea la miscarile sindicale. Kathryn Spiers, care a lucrat la echipa de securitate a platformelor Google, a declarat ca a fost concediată saptamana trecuta pentru ca a creat o notificare pop-up interna care a legat o lista de drepturi ale angajatilor la locul de munca. Spiers a spus ca a depus luni si o plangere impotriva Google la Consiliul National pentru Relatii de Munca.

Intr-o postare de blog in cursul zilei de marti, Spiers a spus ca o parte din meseria ei a fost sa creeze notificari pentru browserului care ii informau pe angajati despre lucruri precum orientarile si politicile companiei. In noiembrie, se pare ca a creat unul care scria „Googlers au dreptul de a participa la activitati protejate concertate”. Evident, acest lucru nu a convenit sefilor de la Google, care au avut-o in vizor pentru concediere inca din acel moment. Mai trebuia un pas gresit pentru a o si disponibiliza. Iar acel pas gresit a venit atunci cand Spiers a si participat la manifestarile sindicale. 

“Compania nu a reactionat niciodata atat de agresiv ca raspuns la o notificare ca aceasta in trecut. A fost intotdeauna o parte celebrata a culturii”, a scris Spiers. „Un Google mai putin transparent este un Google mai putin de incredere.”, continua fosta angajata a companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *