Despre Apple TV Plus, cel mai nou serviciu de streaming aparut pe piata

Apple are un obicei in a face totul la superlativ de fiecare data cand compania din Copertino se implica intr-un proiect nou. Asa a fost si cu Macbook-urile, ulterior si cu iPhone-urile, iar acum se pare ca cei de la Apple au creat cel mai de succes produs din istorie. Cel putin asa sustin unii. Directorul executiv al companiei, Tim Cook, a spus ca Apple TV Plus va fi „diferit spre deosebire de orice s-a facut pana acum”, cel putin atunci cand vorbim despre servicii de streaming. Si poate chiar are dreptate, insa nu la modul conventional, pe care il intelege cam toata lumea. Pe masura ce cei de la Apple se pregatesc sa-si asume rolul de companie in domeniul streaming video, astazi, ea ocupa un rol care nu este prea cultivat pe aceasta scena. Este un serviciu mai mic si mai iefrin spre deosebire de celelalte si asta ar putea face diferenta atunci cand vine vorba de competitie.

Apple TV Plus, lansat vineri, este serviciul video al gigantului din Copertino cu emisiuni TV și filme originale la pretul de doar 5 dolari pe luna. In bani romanesti, aceasta suma ar ajunge undeva pe la 21 de lei; deci mult mai ieftin decat Netflix, pentru care dai vreo 60. Evident, acest nou serviciu este combatantul celor de la Apple in asa-numitele razboaie streaming. E un fenomen care a inceput acum nu de mult si este vorba despre corporatii din domeniile  tech si mass-media cu bugete mari care au patruns in aceasta zona cu servicii proprii pentru a-i rasturna pe cei de la Netflix. Cu peste 150 de milioane de abonati la nivel global, Netflix domina piata de servicii video streaming, insa o usoara scadere in cifre ii ambitioneaza pe ceilalti sa ridice pretentii asupra locului 1. Astfel, concurenti de ultima generație, precum Disney Plus, HBO Max si Apple TV Plus, arunca miliarde de dolari pentru a produce emisiuni si seriale si a lansa servicii de streaming.

Insa Apple TV Plus chiar este un serviciu diferit in comparatie cu restul platformelor de video streaming de pe piata, prin prisma unei politici diferite. Platesti mai putin – si, evident, ca sa fie echitabil primesti la fel de putin cat platesti – fata de restul. Iar un lucru care se poate remarca aici este faptul ca acesta nu este tocmai stilul obisnuit al celor de la Apple.

Cei de la Apple sunt cunoscuti atunci cand vine vorba despre realizarea produselor premium cu etichete de pret. Emisiunile si filmele celor de la Apple TV Plus sunt clar de ultima moda – bugetul serviciului este raportat la 6 miliarde de dolari. Un singur serial, care este o drama  cu Reese Witherspoon si Jennifer Aniston, are un buget raportat la 300 de milioane de dolari pentru 20 de episoade. Cu toate ca, la 5 dolari pe luna, Apple TV Plus este printre cele mai ieftine servicii de pe piata, o miscare atipica pentru Apple. Insa pretul are sens atunci cand observi faptul ca Apple TV Plus are doar noua titluri. Cu destul timp la dispozitie, ai putea viziona tot catalogul de seriale intr-o singura zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *