WhatsApp lanseaza functii noi, exclusiv pentru utilizatorii de iPhone

WhatsApp tocmai a lansat o noua actualizare pentru platforma sa de iOS si iPadOS (pentru sistemele de operare ale Apple in general). Ca parte a acestei actualizari, WhatsApp a lansat o multime de functii noi pentru utilizatorii de iPhone si iPad. Functii care sunt deja prezente in noua versiune beta a aplicatiei detinute de cei de la Facebook. Astfel, noua versiune WhatsApp 2.19.100 va permite utilizatorilor sa editeze rapid si sa re-trimita elemente mass-media in conversatiile lor. Lucruri pe care un utilizator WhatsApp pe Android putea sa le faca de ceva vreme fara probleme. Evident, intrucat Android este o platforma raspandita mult mai larg in comparatie cu iOS, care este limitata doar la dispozitivele Apple, insa nu despre asta vom vorbi in acest articol. Pentru a edita si a retrimite mesaje, utilizatorii vor trebui sa tina degetul apasat pe pictograma atunci cand vizualizeaza o imagine sau un videoclip. 

De asemenea, de acum incolo, mesajele vocale vor putea fi redate direct din fereastra de notificari. Ceea ce deja este un plus de comoditate atunci cand vine vorba de interfata aplicatiei. Sunt persoane carora le e mai usor sa asculte mesajele vocale inainte de a deschide conversatia si a da un raspuns. Sau un seen. Acest lucru este acum posibil prin apasarea lunga a mesajului si atingerea butonului de “Play”. De asemenea, utilizatorii WhatsApp vor putea schimba de acum stilul de fonturi, atat pentru textul scris cat si pentru camera. Toate acestea apasand lung pe pictograma „T”. In cele din urma, memojiurile vor putea, de acum, sa fie trimise ca stickere de pe tastatura emoji pe iOS 13. Asta deja se poate numi o sincronizare directa intre interfata aplicatiei si cea a sistemului de operare.

La inceputul acestei luni, a fost dezvaluit faptul ca cei de la WhatsApp lucreaza la o noua functie care va sterge automat mesajele din chat dupa o anumita perioada de timp. Numita „Disappearing Messages” (sau “Mesaje disparute”), functia a fost identificata pentru prima oara de cei de la WaBetaInfo. Site-ul este cunoscut pentru ca urmareste noile actualizari si modificari in legatura cu Whatsapp. Avand in vedere faptul ca WhatsApp este o aplicatie de mesagerie cu criptare end-to-end (adica completa), aceasta ar fi o dovada a faptului ca Facebook nu urmareste sa preia mesajele si sa le stocheze in baza sa de date. Oricum, nu-i vad sa recurga la asemenea metode dupa intreg scandalul de confidentialitate in care au fost implicati pana nu de mult, cand solutionarea a fost o amenda in valoare de 5 miliarde de dolari. 

Si conform raportului celor de la WaBetaInfo, WhatsApp a trimis recent o noua actualizare beta pentru aplicatia sa Android, aducand versiunea aplicatiei la 2.19.275. Compania lucreaza in prezent la functia din aceasta actualizare. O functie care va fi disponibila tuturor utilizatorilor, pe varianta Android si iOS, incepand cu viitoarele actualizari. De asemenea, odata cu viitoarea actualizare, va fi disponibila functia cu disparitia mesajelor pentru versiunea de Android a aplicatiei. Si se presupune ca va fi disponibila, in curand, si pentru versiunea iOS / iPadOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *