Noile telefoane Apple se vand mai bine fata de predecesoare

E un lucru surprinzator, avand in vedere criza prin care a trecut, recent, Apple din cauza faptului ca ultimele doua editii de iPhone nu s-au vandut atat de bine precum se asteptase compania americana. Acum, din contra, vanzarile iPhone au depasit asteptarile. Se intampla multe lucruri bizare atunci cand vine vorba de piata de telefoane mobile, intr-adevar. Motivul pentru acest lucru? Unii analisti il pun pe seama incurajarii punctelor de date in jurul precomenziilor pentru iPhone si al unei lansari mai simplificate. Wedbush si Instinet au raportat faptul ca s-au inregistrat tendinte pozitive ale cererii de iPhone-uri weekendul trecut, in timp ce Apple AAPL, -1,46% a deschis precomenzi online pentru noile sale dispozitive iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max. Apple a anuntat linia de telefoane in cadrul saptamanii trecute, pe fondul ingrijorarilor cu privire la faptul ca compania trebuia sa se confrunte cu un ciclu de actualizare dezamagitor din cauza unui set relativ limitat de functii noi si a lipsei de compatibilitate 5G.

Analistul Daniel Ives de la Wedbush a spus ca analiza comenzilor de tip pre-order inregistrate pana in momentul de fata arata ca „timpii de livrare se extind [pe] o serie de modele cu multe telefoane iPhone, care sunt livrate de la doua pana la trei saptamani dupa data oficiala de lansare din 20 septembrie”. Unele variante ale modelului 256G iPhone 11 Pro ”impreuna cu unele dispozitive de spatiu gri si auriu aratau rezistenta”. Intrebarea-cheie pentru Ives este daca Apple va putea conduce upgrade-uri in China, intrucat tensiunile comerciale dintre SUA si China sunt un motiv de ingrijorare. El estimeaza ca 60 de milioane de milioane de iPhone-uri din China sunt coapte pentru actualizari si ca Apple trebuie sa convinga aproximativ jumatate dintre acesti utilizatori sa cumpere dispozitive noi. Ives evalueaza stocul la o performanta mai mare cu o tinta de 245 de dolari americani. 

Jeffrey Kvaal de la Instinet este intrigat de timpul de livrare mai lung pentru noile dispozitive in raport cu timpul inregistrat de predecesorii sai in urma cu un an. Duminica, statisticile pentru livrarea dispozitivele de inalta calitate Pro si Max aratau timpi de aproximativ 17 zile, comparativ cu 11 pentru telefoanele XS / Max de acum un an. Ca un punct de referinta, livrarile pentru iPhone 11 durau in jur de 12 zile, in timp ce cele pentru XR durau aproximativ 9 zile. „In timp ce orele de livrare reflecta echilibrul ofertei si cererii, activitatea noastra in lantul de aprovizionare indica faptul ca oferta este fixa ​​an de an”, a scris Kvaal, care are un rating neutru si o tinta de aproximativ 185 de dolari pentru actiuni. „Interpretam ca acest lucru inseamna faptul ca 11 are parte de o lansare sanatoasa in S.U.A.”

Amit Daryanani, de la Evercore, a declarat intr-o nota pentru clienti faptul ca el considera „inerente” estimarile castigurilor trimestriale Apple, avand in vedere faptul ca compania nu a realizat mari schimbari de interfata la lansarea celor trei noi modele. Insa a mentionat si faptul ca se simte o crestere semnificativa fata de ultimii 2 ani de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *