Yahoo! Mail a picat in diferite tari. Romania, printre cele cu probleme

Yahoo! Mail e unul dintre cele mai vechi servicii de mesagerie online disponibile pe piata. Bine, majoritatea utilizatorilor au emigrat masiv catre Gmail, insa sunt o multime care inca mai utilizeaza serviciul celor de la Yahoo. Comparativ cu Messengerul pe stil vechi, de unde toti au migrat ori pe Facebook, ori pe aplicatia mobila de mesagerie a retelei sociale. Iar acum, pe langa faptul ca supravietuieste doar cu o baza de utilizatori ceva mai loiala, Yahoo intampina una dintre cele mai mari probleme prin care a trecut in ultima vreme. Problema cu serverele mesageriei, care au picat de ceva vreme si nu dau vreun semn de revenire intr-un timp scurt. Desigur, serverele din Europa au fost cele mai lovite de aceasta problema tehnica, iar Romania se afla printre tarile in care problema persista. Si persista de ceva vreme, pentru ca ora la care scriu acest articol este 13:50 si problema inca nu a fost remediata. Iar tari ca Romania, Republica Moldova, Spania sau Franta au fost cel mai grav afectate de persistenta acestei probleme. 

Cu toate ca, la vremea la care scriu acest articol, problemele cu Yahoo Mail au inceput sa se remedieze in anumite regiuni, mai degraba in Europa de Est. In Romania, merge putin mai bine decat mergea in urma cu o zi. Si totusi, nu se poate spune acelasi lucru atunci cand vorbim despre serverele din Europa de Vest, acolo unde, in Germania, Franta (cu regiunea Parisului fiind cea mai afectata), Spania in centrul tarii si Marea Britanie in Londra au probleme majore in acest sens. De asemenea, sunt multi utilizatori din Belgia si Grecia care se plang de aceste probleme, sustinand faptul ca nu isi pot accesa adresele de mail.

Voiam sa lamuresc si detaliile in legatura cu utilizatorii care au ramas pe aceasta platforma. Ai putea trai cu impresia ca nimeni nu mai folosește serviciul Yahoo, insa realitatea sta cu totul altfel. Dupa cum am spus si la inceputul articolului, desi majoritatea s-a mutat pe Google, inca mai e o baza de utilizatori, majoritatea trecuti de 30 de ani sau care au fost adolescenti in vremea in care erau populare Hi5 si Yahoo! Messenger (pe vremea cand Facebook era doar un proiect, iar conceptul de Instagram nu exista) si care au ramas la vechiile servicii. Sau, cel putin, la vechea platforma de mesagerie. Astfel, Yahoo! Mail, in momentul de fata, este poate cel mai popular serviciu pe care compania l-a lansat vreodata. La un moment dat, rolul acesta ii revenea Yahoo! Messenger, pana la migratia masiva pe Facebook a utilizatorilor din intreaga lume. Plus ca, in momentul de fata, Yahoo nu mai este o companie de sine stătătoare, fiind cumparata de catre corporatia americana telecom Verizon. Problemele in legatura cu interfata acestui serviciu inca exista suficient de des, si afecteaza milioane de utilizatori la nivel global.

Incepand din 2017, Yahoo a fost cumparata de catre cei de la Verizon, iar din 2018, sub noua conducere, a fost inchis si Messenger, cel mai popular serviciu de chat online inainte de WhatsApp, Facebook Messenger sau alte platforme mai moderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *