Nu vei putea cumpara criptomonede cu Apple Card

Am mai vorbit despre Apple Card. Este un card de credit si unul dintre acele servicii pe care cei de la Apple le-au lansat acum 5 luni, pe langa cele de televiziune si jocuri vido, intr-una dintre conferintele sale, ce a avut loc la sediul din Copertino al companiei. Apple Card este un card de credit digital care exista in telefoanele iPhone, si care poate fi folosit atat prin Apple Pay, cat si ca un card de credit fizic, exact asa cum ofera diverse banci in momentul de fata. Intr-adevar, lansarea acestui card poate parea o miscare disperata din partea companiei pentru a-si diversifica gama de servicii dupa ce iPhone a inregistrat o scadere din punct de vedere al vanzarilor in ultimii ani. Insa este un lucru bine gandit de catre compania americana. Apple Card este proiectat in asa fel incat sa poata fi accesat direct din iPhone-ul tau, ceea ce scuteste un drum pana la banca. Aplicatia Wallet iti afiseaza informatii despre suma ramasa in cont, si nu numai. Apple Card ofera clientilor Apple inclusiv bonusuri pentru banii pe care ii cheltuiesc, astfel ca la fiecare ban cheltuit sunt primiti bani inapoi, in fiecare zi, functia fiind numita Daily Cash. 

Astfel, cel mai mare avantaj este ca acest card prezinta o multime de optiuni care fac mai usoara plata online pentru o gramada de utilizatori. Cu exceptia celor care folosesc monede virtuale. La fel ca si bancile cele mai mari din Statele Unite si companiile ce emit carduri de credit, Citigroup și JPMorgan Chase & Co., Apple nu le va permite utilizatorilor sa-si foloseasca cardul pentru a cumpara criptomonede.

„Contul dvs. nu va putea fi utilizat pentru … avansuri in numerar sau echivalente de numerar”, se arata în acordul pentru clientii Apple Card, postat vineri pe site-ul Goldman Sachs Group, partenerul Apple în proiectul Apple Card. Acordul spune ca echivalentele de numerar includ lucruri precum cecuri de calatori, comenzi de bani, bilete de loterie, jetoane de jocuri la cazino si monede virtuale. In concluzie, nu vei putea folosi Apple Card pentru a stoca Bitcoin sau Libra. Motivul? Reuters noteaza ca Citigroup si JPMorgan Chase au anulat astfel de achizitii, deoarece erau preturi volatile îngrijorate pentru criptomonede ca Bitcoin. Preturi ce ar putea lasa utilizatorii cu datorii imense, pe care nu le-ar putea rambursa.

Nu vei putea folosi Apple Card de pe un telefon “spart de hackeri”

Si nu este vorba doar de utilizarea criptomonedelor in noul acord. 9to5Mac subliniaza un alt detaliu important al acordului: utilizatorii Apple Card nu isi vor putea folosi conturile de pe un iPhone a carui sistem a fost spart de un hacker sau modificat prin jailbreaking.

„Daca efectuați modificari neautorizate la dispozitivul dvs. eligibil, cum ar fi dezactivarea controalelor hardware sau software (de exemplu, printr-un proces uneori denumit„ jailbreaking), este posibil ca dispozitivul dvs. eligibil sa nu mai fie eligibil pentru a accesa sau gestiona contul dvs.”, se spune in cadrul acordului. Nice, o masura de protectie pentru ca utilizatorii sa nu se trezeasca cu conturile goale din cauza unui telefon atacat de hackeri. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *