iPhone XS Max vs Samsung Galaxy S10: care are bateria mai buna?

In fiecare an, Apple si Samsung sunt intr-un continuu joc de-a soarecele si pisica, cele doua companii incercand sa se intreaca una pe cealalalta, prin intermediul celor mai populare game de telefoane mobile pe care acesti doi producatori le dezvolta pe piata de telefoane mobile. Rivalitatea dintre Apple si Samsung dureaza de ani de zile, si mereu vine cu modele de telefoane care mai de care mai sofisticate in comparatie cu anul precedent. In fiecare septembrie, Apple lanseaza cate o noua generatie de dispozitive iPhone si, de obicei, acest lucru stabileste un nou standard in ceea ce priveste performanta smartphone-urilor la mai multe valori diferite. Dupa cateva luni, Samsung raspunde cu o noua generatie de modele premium Galaxy. Aceasta este rutina cu care ne-am obisnuit pe piata de telefoane mobile la fiecare sfarsit sau inceput de an. In momentul de fata, diferenta de performanta dintre modelele iPhone si Galaxy nu este la fel de mare cum era la un moment dat, dar asta nu inseamnă ca nu exista diferente semnificative intre cele doua dispozitive, diferente care merita evidentiate.

Desigur, este un fapt de la sine inteles ca una dintre cele mai importante caracteristici ale unui smartphone in ziua de azi este durata de viata a bateriei, cu atat mai mult cu este un aspect care ne afecteaza pe noi si dispozitivele noastre, in fiecare zi. Ca urmare, chiar si o imbunatatire minima a duratei bateriei, de la un an la altul, se poate dovedi a fi un dar pentru o multime de utilizatori.

Toate acestea fiind spuse, canalul de YouTube PhoneBuff a stabilit recent modul in care iPhone XS Max de la Apple se poate compara cu Galaxy S10 Plus atunci cand vine vorba despre autonomia bateriei. Acum, sigur, un utilizator se poate uita cu usurinta la durata de viață a bateriilor publicată pe site-urile Apple și Samsung, dar nu este nici un secret ca anumite cifre sau specificatii publicate in mediul online nu prea au legatura cu realitataea, de multe ori. Un exemplu concret sunt  informatiile despre durata de viata a bateriei postate online, care sunt adesea rezultatul condițiilor de testare concepute pentru a obține cele mai impresionante rezultate. Astfel, in realitate, lucrurile pot sta extrem de diferit, mai ales atunci cand vine vorba despre utilizarea zilnica, pentru ca, daca ai una dintre aceste telefoane, cu siguranta il vei folosi pentru a asculta muzica, a-ti verifica feed-ul pe retelele sociale, a juca jocuri, etc.

Pentru a trece peste cifrele de publicitate, PhoneBuff a efectuat recent un test de baterie de moda veche, cu iPhone XS Max si Galaxy S10 Plus. Ca un punct de referinta, XS Max se mândrește cu o baterie de 3174 mAh, in timp ce S10 Plus are o baterie de 3100 mAh. Testarea in sine a implicat cateva sarcini obisnuite de in utilizarea zilnica, intre care se numara efectuarea unui apel telefonic de o ora, trimiterea de mesaje text, e-mailul de navigare si multe altele. iPhone-ul s-a descarcat cu putin timp inaintea lui Galaxy S10 Plus, dar a reusit sa ramana incarcat pentru fix 24 de ore. S10 Plus, in acelasi timp, a reușit sa ramana incarcat timp de aproape 25 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *